Competentie boven hiërarchie

Competentie boven hiërarchie

Iedereen kent het gezegde “Too many chiefs and too few indians”. Daarom kiezen we bij Visiongeek voor zelfsturende teams. Elke medewerker van Visiongeek voegt waarde toe aan het team volgens zijn eigen technische of persoonlijke vaardigheden, geen C* of andere levels meer.

Het gaat om persoonlijkheid, innoverend vermogen en teamwork!

Dit brengt natuurlijk ook een bepaalde verantwoordelijkheid mee voor elke medewerker. Het gaat niet om flexibiliteit zonder controle. Controle gebeurt binnen het team zelf,  ze zijn kritisch voor mekaar waarbij de kwaliteit van de afgeleverde objectieven voorop staat.

Dagelijks stimuleren zij elkaar in standup meetings en geven zo een boost om de geplande activiteiten samen te realiseren.

Onze medewerkers waarderen het collegiale en open karakter van deze werkwijze, wat ook na de werkuren tot uiting komt. Geregeld een uitstapje, een samenkomst in de koffiebar of zelfs een heuse garage-music-band maakt deel uit van ons teamwork!

Elke medewerker van Visiongeek is een ambassadeur van onze visie en levert een positieve bijdrage aan de  innovatieprojecten bij onze klanten.