Event 50 jaar Emsys

Event 50 jaar Emsys

Emsys bestaat een halve eeuw en viert dit met trouwe relaties

Onlangs vierden we het 50 jarig bestaan van Emsys. Zo nodigden we heel wat van onze trouwe relaties van vroeger en nu uit om dit samen met ons te vieren. En of het een party werd… We verrasten alle genodigden op een bezoek aan het nieuwe Havenhuis én een uitgebreid diner in feestzaal de Ark. Het werd een gelegenheid om niet te vergeten en dat dankzij alle aanwezigen!

Waarmee alles begon

Emsys werd opgericht in 1967. Aanvankelijk onder de naam Medior (Mechanografische Dienst en Organisatie), door de stichters Hugo Wolfs, Hugo Manshove en Jean-Jacques Westerlund.

Oorspronkelijk bestonden de activiteiten uit het administratief beheer van adressenbestanden van Procter&Gamble. Maar daarnaast was Medior actief in het ontwikkelen van software applicaties voor boekhouding en orderverwerking. Dit specifiek voor KMO’s in de Benelux en Frankrijk.

Ook toen zat het team niet stil! Alle kennis en ervaring paste het bedrijf in de jaren 80 toe bij het automatiseren van de terminal activiteiten bij Westerlund in de Antwerpse haven. Destijds Europa’s grootste terminal voor opslag en overslag van papier en pulp.

In 2000 werd Medior omgedoopt tot Embedded Systems, kortweg Emsys, dat verder bouwde aan de ontwikkeling van PSS (Paper Scanning Solutions) en marktleider werd in het traceren van papier wereldwijd.

Lancering Visiongeek

Omdat de grafische industrie onder druk stond, werd in 2014 Visiongeek opgestart. Met onze visie-oplossingen willen we de vraag van klanten beantwoorden om processen automatisch in-line te optimaliseren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je inspireren.

Digitalisering staat centraal

Dat digitalisering de rode draad is doorheen ons verhaal is wel duidelijk. Ook in de toekomst! Met een gecontroleerde groei willen we onze klanten efficiëntie verhogende oplossingen blijven bieden.

Zo zullen we focussen op de herlancering van PSS, omdat barcodeherkenning, naast het traceren van papier, ook toelaat om een grote variatie aan andere producten te identificeren. Wat Visiongeek betreft, hebben we de intentie om onze activiteiten verder uit te breiden, want er zijn heel wat groeimogelijkheden.