Halcon software

Halcon software

Visiongeek streeft naar een feilloze beeldacquisitie en vertrouwt op Halcon

Om een succesvol visiesysteem te kunnen opleveren bij onze klanten, is de keuze van de juiste componenten een eerste stap, maar het is essentieel te investeren in een feilloze beeldacquisitie en -verwerking Daarom werken we dagelijks met het Halcon softwarepakket, ontwikkeld door MVTec. Een doordachte keuze, die onze klanten tal van voordelen biedt.

Daarom werken we dagelijks met het Halcon softwarepakket, ontwikkeld door MVTec. Een doordachte keuze, die onze klanten tal van voordelen biedt.

Flexibiliteit levert early proof of concept

Halcon is onafhankelijk van diverse software en hardware leveranciers. Zo kan de software heel eenvoudig communiceren met diverse camera’s, framegrabbers en I/O interfaces. Ook werkt Halcon op allerlei besturingssystemen zoals: Windows, Linux of zelfs embedded systemen, die beschikken over de laatste ARM-technologie.

Dit maakt dat Visiongeek flexibel is in de keuze qua componenten om een robuuste oplossing op te leveren. Bovendien kan de werking ervan al in een heel vroeg stadium van de samenwerking getest worden in ons eigen labo. Hierdoor kunnen we je snel een proof of concept bezorgen voor een brede waaier aan inspectietaken.

State of the art software biedt voorsprong op concurrentie

MVTec zet kwaliteit voorop. Zo worden alle algoritmes ontwikkeld door professionals en worden deze uitvoerig getest voor lancering.

Dat onze leverancier continu innoveert en nieuwe functionaliteiten toevoegt, conform de laatste cutting edge technologieën, levert jou voorsprong op je concurrentie. Denk maar aan automatische parallellisatie, verwerking op grafische kaart (GPU processing), nieuwe texture analyse algoritmes en deep learning.

Uiterst nauwkeurig inzicht in foutenmarge

Zodra de beelden opgeladen worden in het werkgeheugen van de computer, kunnen we starten met de beeldbewerking.

Halcon stelt een uitgebreide bibliotheek aan algoritmes ter beschikking, die gebruik maakt van de laatste CPU- en GPU-technologie. Door de parameters in Halcon verder te verfijnen en de verschillende algoritmes op een intelligente manier te combineren, wordt de pixelinformatie gewijzigd. Door de processing time dan ook nog eens te beperken, kunnen we zelfs bij uiterst hoge productiesnelheden gedetailleerde informatie uit beelden filteren. Dit levert resultaten met een nauwkeurigheid tot op subpixel niveau, waardoor we zelfs de kleinste defecten in beeld kunnen brengen.

Wens je een nauwkeurige detectie uit te voeren in je bestaande productie? Visiongeek levert accuraat inzicht in de fouten, zonder onnodig grote investeringen te doen. Blijf op de hoogte door je in te schrijven op onze nieuwsbrief. Concrete vragen? Contacteer ons vrijblijvend.