Visiongeek legt preliminaire bewijzen voor

Visiongeek legt preliminaire bewijzen voor

Visiongeek test en geeft inzicht in performantie en slaagkracht van visie

Een goed werkend visiesysteem helpt je productieproces te optimaliseren en trends in kaart te brengen. Om dit te kunnen realiseren, is de keuze van de verschillende componenten van groot belang. Maar nog belangrijker is dat deze allemaal uiterst precies op elkaar afgestemd worden om de gewenste inzichten te kunnen leveren.

Visiongeek test alvast in een vroeg stadium van een project de volledige keten van componenten. U vraagt zich af waarom?

Inzicht in performantie en slaagkans

Tests geven inzicht in de performantie van de verschillende componenten. Blijkt één element niet compatibel te zijn of onvoldoende te presteren? Dan kunnen we proactief handelen. Als onafhankelijk bureau zijn we niet gebonden aan specifieke merken. Dit laat ons toe om de best performing elementen te zoeken in de markt.

Anderzijds biedt een labo ons de mogelijkheid om de efficiëntie van nieuwigheden te onderzoeken. Zo kunnen we bepalen of deze in toekomstige projecten meerwaarde bieden.

Visie-oplossingen gebaseerd op preliminaire bewijzen

Visiongeek heeft heel wat ervaring in huis, maar een voorstel uitsluitend op basis van expertise voorleggen? Dat is niet voldoende. Door elk concept vooraf uitvoerig te testen in ons eigen labo, leggen we onze klanten preliminaire bewijzen voor. Een onderbouwd voorstel geeft onze klanten immers heel snel in het traject inzicht in de mogelijkheden qua procesoptimalisatie. Dit stelt ons in staat om in samenspraak met onze klanten heel gericht problemen in het proces te detecteren.

Visiongeek has its own test lab available

Visiongeek - Testlabo

Set-up om na te gaan of de coating egaal verspreid werd op koplampen, opdat die vuilafstonden zijn.

Set-up om na te gaan of de coating egaal verspreid werd op koplampen, opdat die vuilafstonden zijn.

Visiongeek - Testlabo

Set-up om na te gaan of de rand van een plastic beker mooi egaal is en dus niet als scherp ervaren wordt.

Wat kan Visiongeek zoal testen?

  • Kan het systeem de snelheid aanhouden van de bestaande productie?
  • Volstaat de camera en bijhorende lens om beelden met de gewenste resolutie op te leveren?
  • Is de lichtbron voldoende sterk en van het juiste type om tegen de gewenste snelheden het object van controle te belichten?
  • Verloopt de elektrische signaaloverdracht vlot van en naar o.a. de encoder, de PLC, de interface van camera‘s, de interface van de computer, …

Controle op locatie sluit storingen uit

Maar een eerste testing is niet zaligmakend! Een goed werkend visiesysteem kunnen we alleen garanderen als de omgevingsfactoren zoveel mogelijk ingecalculeerd worden. Denk maar aan zonlicht, stof, trillingen, temperatuur, vochtigheid,… Deze factoren kunnen het eindresultaat van de meting nadelig beïnvloeden.

In die optiek is het van cruciaal belang het prototype van het visiesysteem eveneens op locatie te testen. Deze waarnemingen geven ons de mogelijkheid om vooraf actie te ondernemen:

  • Door samen met de klant de storingsfactoren te beperken.
  • Door dynamische metingen uit te voeren in plaats van statische metingen.

Wil je de kwaliteitscontrole van je productieproces automatiseren en je zoekt een betrouwbare oplossing? Visiongeek legt zich toe op je vraag en onderzoekt in eerste instantie de haalbaarheid ervan in haar eigen testlabo.

Loop je met een idee rond, dat nog niet concreet is? Aarzel zeker niet ons te contacteren. In je zoektocht naar een solide partner, denken we graag samen met jou na over de mogelijkheden.