Diffuse reflectie techniek

Diffuse reflectie techniek

Acht je het inspecteren van gebogen of cilindervormige objecten onmogelijk?

Optimaliseer je productieflow en reduceer foutmarges met Visiongeek! We ontwikkelden een machine visiesysteem dat in line en automatisch controles uitvoert en afwijkingen, zoals vorm- en oppervlaktefouten aan het licht brengt.


Visiesysteem controleert gebogen objecten

Je productie draait op volle toeren. Een grote hoeveelheid aan gebogen objecten, met een grote variatie vorm, kleur, hoogte of diameter passeert tegen hoge snelheid. Deze omstandigheden maken het moeilijk om kleine onvolmaaktheden te detecteren, die nauwelijks zichtbaar zijn met het blote oog.

Een visie-technologische oplossing kan de nodige inzichten bieden! Om nauwkeurige en objectieve informatie te verkrijgen over de afwijkingen, is het noodzakelijk om hoge resolutie beelden te kunnen capteren. De keuze van de juiste visiecomponenten is hierbij cruciaal.

In die optiek ontwikkelden we een visiesysteem, waarbij de lichtbron en de lijnscan camera op de juiste positie tegenover elkaar gepositioneerd worden. Bovendien kunnen we met deze opstelling de diffuse reflectie van het licht op het object capteren, wat de speculaire reflectie uitsluit in de meting.

Rotatie geeft volledige weergave

Door het object op een rotatieplatform te plaatsen, kan het systeem de volledige omtrek van het cilindervormige object capteren. En dat tegen uiterst hoge snelheden van maar liefst 1 object per seconde. Heel concreet betekent dit dat het systeem een correcte weergave van het object weergeeft, zonder vervormingen door de buiging.

Wist je trouwens dat de snelheid van de beeldcaptatie wordt beïnvloed door de aanvoer en de rotatiesnelheid van jouw productie, alsook de grootte van het object? Daarom werken we op maat van onze klanten.


Parametrisatie, evaluatie, proactive maintenance

In samenspraak met onze klanten worden vooraf de foutmarges bepaald. Tijdens het productieproces worden alle beelden en bijhorende meetwaarden gecapteerd. Door onze software hierop los te laten, kan het systeem zelf beslissen of de afwijkingen binnen de parameters vallen.

Wil je een stap verder gaan? Door alle gegevens te bewaren in een database, krijg je alle tools in handen om trends in de productie te evalueren en indien nodig bij te sturen. Bovendien laat het systeem proactive maintenance toe, een continue follow-up van je bestaande productie-unit en instant inzicht in de noden qua onderhoud.

Stel grenzen aan fouten in je productie en zet in op visietechnologie. Getriggerd om meer te weten over de mogelijkheden van dit systeem, neem contact met ons op of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Diffuse reflectie helpt je gebogen objecten te contoleren

 INFOrmatie fiche