Multi-detectiemachine verpakkingscontrole

Multi-detectiemachine

Of het nu gaat om voedingswaren, farmaceutische producten of batterijen die van de band rollen. Elk product dat bestemd is voor verkoop moet voorzien worden van de juiste product-, alsook gebruiksinformatie.

Een correcte en kwalitatieve etikettering is dus een vereiste! Een automatische controle helpt op korte termijn foute verpakkingen te detecteren. Stap af van steekproefsgewijze controles. Zet in op de uiterst nauwkeurige en betrouwbare Multi-detectiemachine.


Snelle en automatische foutdetectie

Met behulp van slechts één camera, in combinatie met een aangepaste verlichting kan dit visie inspectie systeem automatisch controles uitvoeren tegen zeer hoge snelheden en op diverse niveaus.

Zo gaat het systeem na of het etiket overeenstemt met de inhoud van de verpakking, of het etiket correct gepositioneerd is en dit naadloos bevestigd wordt op de verpakking.

Door een uniforme lichtintensiteit toe te passen, worden reflecties uitgesloten en wordt een juiste weergave gecapteerd door de camera. Zelfs bij transparante verpakkingen. Merkt het systeem een fout op, dan blaast perslucht het object automatisch van de lijn.

Zet in op flexibiliteit

Start je een nieuw productie-order op? Dit systeem laat toe nieuwe designs, verpakkingsformaten of positionering van het label snel en automatisch in te leren. Dit biedt voordelen als het gaat om snel wisselende productielijnen zoals bij Hamal Signature, producent van bereide salades.

Compacte installatie, direct inzetbaar

De machine heeft slechts een breedte van 800 mm en bevat visietechnologie om automatische controle te garanderen, een aandrijfband, alsook een uitstoot-unit. Door deze compacte opstelling kan het systeem  dus feilloos geïntegreerd worden in de bestaande productie-omgeving.

Mits aanpassing van enkele componenten en/of de software kan deze machine ook in jouw productie-omgeving ingepland worden en aangepast worden aan jouw specifieke eisen en wensen.

Visietechnologie biedt inzicht in het productieproces

Visietechnologie laat toe om heel nauwkeurige beelden te maken van een object, op een bepaald punt in de productielijn. Door alle data te capteren en samen te voegen in een database, laat deze technologie toe om op lange termijn het volledige productieproces onder de loep te nemen en structurele verbeteringen te genereren.

Lijkt je dit systeem een cruciale meerwaarde? Maar zit je nog met vragen? Of wil je meer weten over onze aanpak? Neem contact met ons op. We gaan samen met jou na hoe visietechnologie kan helpen. wil je verpakkingsfouten reduceren?

 INFOrmatie fiche