Sectoren

Visiongeek toont proven track in diverse industrieën

Moderne automatiseringstechnieken laten toe om goederen te produceren op de meest efficiënte en economische manier. Visietechnologie speelt hierin steeds vaker een bepalende rol. Het laat immers toe accurate controles uit te voeren, tegen hoge snelheden en met uiterst grote nauwkeurigheid. Daarbij wordt tevens rekening gehouden met strenge eisen en kwaliteitsvoorschriften.

Projecten in de pipeline

 • Dimensiecontrole en homogeniteit van bakstenen, gebaseerd op gecombineerde 2D-3D-beeldopname
 • Foutdetectie en dimensiecontrole bitumen dakbedekking, gebaseerd op 3D-beeldopname (“Sheet of Light”)
 • Dimensiecontrole isolatiepanelen: dubbele 3D-captatie
 • Controle op vreemde voorwerpen in rauwe groente: classificatiemethodiek
 • Etiketcontrole op verpakking: tekst- en  beeldherkenning, aangevuld met vormcontrole etiket
 • Patroon- en designherkenning op textiel

Visiongeek's ervaring gaat sectoroverschrijdend

We bouwen ervaring op in verschillende sectoren. Maar dit neemt niet weg dat we van een uitdaging houden. Heb je plannen om je bestaande proces te optimaliseren? Laat van je horen! Mits een grondige kennismaking, doordachte aanpak en best practices gaan we graag nieuwe uitdagingen aan.

Visiongeek heeft ervaring in de voedingssector

Voeding

In de voedingssector gaat controle over heel wat meer dan kwaliteit. Gezondheidsrisico’s en reputatieschade zijn er minstens even belangrijk. De voornaamste toepassingen van visietechnologie:

 • Kwaliteitscontrole bij oogsten
 • Foutdetectie bij verwerking
 • Automatische selectie en sortering volgens eigenschappen
 • Aansturen picking en verpakken
 • Etiket verificatie
 • Controle op voedselveiligheid

Textiel

Economische leefbaarheid is voor producenten van halffabrikaten sterk afhankelijk van de mogelijkheid om producten optisch te controleren alvorens ze afgewerkt worden. Het vroegtijdig opsporen van fouten en het verwijderen uit het productieproces voorkomt onnodige kosten en verhoogt de economische efficiëntie.

In de textielsector kan visietechnologie ingezet worden om structuren, patronen, kleuren, e.d. aan hoge snelheden herkennen.

Visiongeek heeft ervaring in de textielsector
Visiongeek heeft ervaring in de farmaceutische sector en cosmetica sector

farmaceutica & cosmetica

Wanneer kwaliteit invloed heeft op het menselijk leven dan is er geen ruimte voor fouten. De farmaceutische sector vraagt om de meest veeleisende visiesystemen waar detectie van de correcte substantie tot de juiste dosering per verpakking van uiterst groot belang zijn.

INDUSTRIE

De prestaties van beeldvormende componenten zoals camera’s, beeldverwerkingssoftware en computersystemen verbeteren voortdurend. Daarom vindt visietechnologie steeds meer toepassingen in steeds meer sectoren. Intussen wordt beelverwerking een integraal onderdeel van de automatiseringssystemen van industriële bedrijven.

Visiongeek heeft ervaring in de industrie

BENIEUWD OF WE JE KUNNEN HELPEN?
Contacteer ons voor een vrijblijvend, inspirerend gesprek

Maak een afspraak